I have changed my profession from marketing to photography - and I am so happy about it Tästä kaikki alkoi. Hullaannuin iPhonesta ja kuvaamisesta juuri kun oli aika päättää, mitä tehdä isona. Markkinointipäällikön työt oli aika jättää nuoremmille, kouluttamiseen ei enää riittänyt intoa, eikä tulkkauksella saanut koottua elantoa. Pitkän mietintärupeaman aikana minulta kysyttiin, mitä haluaisin tehdä, jos ei olisi mitään rajoitteita. Vastaus oli helppo: oppia valokuvaamaan ammattimaisesti, kuvata kaikkea kaunista, hankkia elämyksiä ja matkustella. Seuraava kysymys oli, miksi en sitten tekisi niin. Niinpä. Halusin kokeilla valokuvauksen maailmaa ja tutustuin alaan Valokuvataiteen museossa lyhyen jakson ajan. Päätös vain vahvistui, kiitos museon ihanan henkilökunnan, valokuvataiteilija Taneli Eskolan ja iki-ihanan Sofia Mänttärin. Halusin toteuttaa myös taiteellisia intohimojani, joten hain taidepainotteiseen Pekka Halosen akatemiaan kuva-artesaanin opintoihin. Pääsykokeissa olin tietenkin seniori ja nuoret ihmettelivät, miksi "opettajakin" istuutui koehuoneeseen. Pääsin hämmästyksekseni - ja ilokseni- sisään. En ollut koskenut järjestelmäkameraan ennen koulutuksen alkua, eikä siihen tutustuminenkaan ollut helppoa, hyvästä opetuksesta huolimatta. Ikäkö sen teki, vai samanaikaiset muut huolet, en tiedä. Pikkuhiljaa alan oppia ja hyväksyä tosiasian, ettei sitä koskaan tulisi valmiiksi - kokeneetkin kuvaajat haluavat kehittyä koko ajan. (iPhone-kuvani taitavat olla edelleen parempia kuin järkkärillä ottamani.) Koulutuksessa minulle avautui aivan uusi maailma. Juuri nyt olen suunnittelemassa tulevaisuuttani valokuvauksen varaan. Haluan tehdä taidekuvien lisäksi muun muassa somekuvia ja nettikuvapankkeja yrityksille, kuvia ja juttuja erityisesti lifestyle- ja paikallislehdille sekä tietenkin yksityisille miljöömuotokuvia ja lemmikkikuvauksia. Ihmisten kuvaaminen oli minulle erityisen kynnyksen paikka, mutta nyt olen todella ihastunut siihen. Maaseutu, lifestyle-yrittäjät ja taiteilijat ovat erityisesti lähellä sydäntäni. Taiteessani etsin vielä itseäni ja kokeilen monenlaista. Taidekuviani testaan instagramissa @zineyaart ja tämän sivustoni kuvablogissa. Instagramissa kuvaussivustoni on @eijatervo_photography ja oma henkilökohtainen kokeilusivustoni on @eijate. Ehkä joku oli jo ihmetellyt, miksi verkkosivustoni oli yhtäkkiä vaihtunut aivan toisenlaiseksi, eikä blogiin ollut tullut päivityksiä aikoihin. Siksi tämä lyhyt tilannekatsaus. Haluaisin lopuksi myös rohkaista niitä, jotka ovat tienhaarassa tällä hetkellä - kuunnelkaa sisäistä ääntänne. Intohimosta tai harrastuksesta voi tehdä ammatin. Vaikka se ei aina ole taloudellisesti paras ratkaisu, niin henkinen elämänlaatu voi olla niin paljon parempi, että se kannattaa tehdä. Talvisia kuvia Oitbackasta
0 Comments
Photos from the Antiques fairs in Fiskars & Billnäs, Raasepori Finland Fiskarsin antiikkipäivät ja samaan aikaan pidettävät Billnäsin antiikkipäivät kuuluvat heinäkuun suosituimpiin tapahtumiin Raaseporissa. Itsekin olen jo vuosien ajan käynyt ainakin kerran kesässä Fiskarsissa, useimmiten yhdistäen retken Kuninkaantie-ajeluun (Suuri rantatie) tai käyntiin Tammisaaren torilla tai Hangon hiekkarannalla. Vanhoissa tavaroissa on jotain niin viehättävää, että tapahtumiin on pakko päästä, vaikka ei antiikkia keräisikään. (Kerran tosin ihastuin upeisiin messinkisiin kynttilänjalkoihin, mutta hinta - melkein tonnin kappaleelta - sai pitämään pään kylmänä.) Tänä vuonna kiersin tapahtumia ystävien kanssa ja matka oli antoisa, vaikka ostoskoriin ei mitään tarttunutkaan. Päivä oli aurinkoinen, ihmiset hyväntuulisia ja antiikin sekä rompetorien lisäksi Fiskars Village tarjosi paljon muutakin nähtävää ja koettavaa (mm. lasinpuhallusta ja taontaa). Kevätretkellä olin muuten käynyt jo kauden näyttelyssä "Greetings from SUOMI", jota voin myös lämpimästi suositella (14.5.-24.9.2017). Kuvat puhunevat puolestaan (klikkaamalla saa kuvat isommiksi) - ensi vuonna uudestaan! Fiskars / VeitsitehdasFiskarsin toriFiskarsBillnäsMorning walk in beautiful Haukilahti marina, Espoo Finland Hieno aamu ja Haukilahden rannat, voiko parempaa starttia päivälle toivoa. Kamera matkaan ja koiran kanssa lenkille. (Toisaalta koira ja kamera ovat vaarallinen yhdistelmä, kuvat ovat usein tärähtäneitä ja kerran jopa mättäälle toviksi jäänyt kameralaukku lähti omille teilleen - onneksi sentään palautui rehellisen nuorukaisen ansiosta). Yleensä niin ruuhkaisella rantaraitilla oli vain muutama koiranulkoiluttaja, lenkkeilijä ja aamuvuoroon töihin kiirehtivä kansalainen (lomansa pitänyt tai sitä odottava). Hoitokoira Poko yritti sitten sitäkin innokkaammin päästä koirakavereiden juttusille (lue: nuuhkimaan). Pilvetön taivas ja tyyni meri olivat liiankin sieviä kuvattaviksi, mutta muutama kanadanhanhi poikasineen sekä vierasvenesataman veneet sentään tarjosivat jotain viihdykettä. (Valokuvaajan taivashan on ukonilma salamoineen ja vaahtopäisine laineineen...) Tavoitteena minulla on kerätä lempipaikkojeni kuvia, erityisesti uudesta kotikaupungistani Espoosta. Espoon historiaa ja perinnemaisemia kuvatessani esikuvanani on valokuvataiteilija Taneli Eskola, jonka miltei melankolisen romanttisia kuvia niin kovasti ihailen. Sain lahjaksi valokuvakirjan "Seurasaari - Puisto meren syleilyssä", jonka upeat kuvat ovat juuri Eskolan ottamia. Tässä "sarjassani" olen aikaisemmin kirjoittanut Kummelivuoren aarteesta (rautakautinen muinaishauta Saunalahdessa), auringonlaskusta Fiskarsinmäellä (Magic in the woods) sekä lyhyesti maininnut Bastvikin kartanon , jossa olimme ystävän kanssa kahvilla. Tulevien kuvakertomusten lista on todella pitkä (Frisansin mäki, Kauklahti, Mankki, Bodom...) Muutamia otoksia aamun retkeltä(klikkaa kuvat isommiksi)
What would you show in Tallinn, for someone coming for the first time? Useiden Tallinnan vierailujen jälkeen ilahtuu uusista kokemuksista ja uusista paikoista. Entä kun matkalla on mukana joku, joka on ensimmäistä kertaa Tallinnassa? Ei silloin voi jättää väliin perinteistä turistikierrosta vanhassa kaupungissa. Aikaisemmin matka satamasta on taittunut helposti kävellen, mutta kokemuksen tuomalla varmuudella parasta on ottaa edullinen taksi terminaalista suoraan vanhan kaupungin korkeimmalle paikalle, Toompean mäelle. Kun vielä kuljettajalle kertoo haluavansa näköalapaikalle, päiväreissu saa hyvän alun. Ajallisesti siinä ei tosin voita, sillä vanhaa kaupunkia ympäröi muuri, jota taksikuski tuntuu kiertävän ikuisuuden. Mäellä on (ainakin) kaksi hyvää näköalapaikkaa. Huonoa onneamme tosin oli kolmen risteilyaluksen saapuminen samaisena aamuna, joten alkuun olimme saada ahtaan paikan kammon yrittäessämme saada saksalaisilta "Lebensraumia"... Parasta Tallinnan vanhassa kaupungissa ovat sen rakennukset ja kapeat kadut, joilla voi unohtaa ajankulun (elleivät turistilaumat palauttaisi jatkuvasti maan pinnalle). Entisenä oppaana tosin minua miellytti nähdä oppaiden mikit ja turistien kuuntelulaitteet - enää ei tarvitse kuunnella oppaiden kilpakiljuntaa nähtävyyksien äärellä. Sateisesta säästä huolimatta kaupunki oli kaunis: kahviloiden ja terassien kukat saivat iloiselle mielelle. Seuraavalla kerralla onkin vuoro käydä Kalamajan ja Telliskiven alueilla. VisitTallinn - sivuilta löytyy lisää ihania kohteita. Viron kartanot ja linnat ovat listalla myös, eli VisitEstonia - sivustoa selaamaan. Kuvagalleria "Turisteja"(klikkaamalla kuvat saa isommaksi) Kuvagalleria "Tallinnan rakennuksia sekä mielenkiintoisia yksityiskohtia"(klikkaamalla kuvat saa isommaksi)
When in Helsinki, a visit to Tuomarinkylä manor is ideal for those who love old manor houses, gardens, horses and good food Vaikka Tuomarinkylän kartano sijaitsee vain vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta, niin siellä voi siirtyä todella aivan toisenlaiseen aikaan ja paikkaan. Se on täydellinen maaseudun ja kartanoelämän idylli, jonka upea vanha puisto, kauniit luontopolut, vehreät maisemat, ratsastuskoulu, vaate- ja sisustusliikkeet Country White ja BYPIAS sekä tasokas Dumari-ravintola houkuttelevine terasseineen tekevät siitä mielenkiintoisen kohteen kaupungin kiireeseen kyllästyneelle. Kartanon päärakennus on tehty kivestä 1790-luvulla ajan kustavilaiseen tyyliin. Nykyään tilan omistaa Helsingin kaupunki. Kaupunginmuseo toimi siellä vuodesta 1962 vuoteen 2013. Sinänsä harmi, että kaupungin taloustilanne ei mahdollistanut enää museotoimíntaa Tuomarinkylässä (toiminta keskittyy nykyään Senaatintorin tiloihin). Jotain elämää - Dumarin ja ratsastuksen lisäksi - tänne pitäisi saada. Alue on Museoviraston määrittelyn mukaan valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristo (RKU). Näin historiasta, maaseudusta sekä kartanoista kiinnostuneelle Tuomarinkylän kartano on erittäin suositeltava käyntikohde. Kuvagalleria |
|
|
EMMAssahan on useita näyttelyitä samanaikaisesti. Areena-näyttelytilassa on 10.5. asti esillä Mia Hamarin puuveistoksia.
Erityisesti ihastuin Ola Kolehmaiseen, jonka näyttelyyn Galerie Forsblomissa täytyy ehtiä ennen 3. toukokuuta.
Archives
December 2022
November 2022
July 2021
May 2021
December 2020
September 2020
November 2019
October 2019
September 2019
April 2019
December 2018
October 2018
May 2018
March 2018
January 2018
December 2017
July 2017
June 2017
May 2017
October 2016
July 2016
June 2016
December 2015
September 2015
June 2015
May 2015
April 2015
March 2015
February 2015
Author
Eija Tervo - Photographer and Instructor of marketing and social media, from Espoo, Finland.
Lover of art, travel, wine & food, pets, languages and cultures.
Posts in Finnish about the life of a middle-aged single lady with grown-up children (career & work life, art & artists, restaurants, cafes, travel).
Born in Finland, studied in Germany, worked in Istanbul and finally returned home after 17 years abroad.
Categories
All
åminnen Kartano
Arkeologia
Blogi
Espoo
Espoon Kaupunginmuseo
Espoon Perinneseura
Finna
Garden
Helsinki
Historia
Juhlat
Kahvilat
Kartanoita Ja Vanhoja Taloja
Kartanot
Konsultointi
Luonto
Maisema
Matkailu
Navalan Kartano
Näyttely
Parvekepuutarha
Puutarha
Rakennuskulttuuri
Ravintolat
Ruokakulttuurit
Shop
Sisustus
Sosiaalinen Media
Taide
Taiteilija
Tallinna
Tapahtumat
Tee
Työelämä
Valokuvaus
Vapaaehtoistyö
Viinit
Yrittäjyys
Ystävyys